Vrijwillige ouderbijdrage
Voor het bekostigen van activiteiten die buiten het verplichte curriculum vallen, vragen wij aan alle ouders een vrijwillige ouderbijdrage. Met deze bijdrage kunnen wij het schooljaar van de leerlingen verrijken en extra aantrekkelijk maken. De opbrengsten worden voornamelijk besteed aan culturele uitstapjes, zoals bezoeken aan musea. Daarnaast worden er boeken aangeschaft voor de schoolbibliotheek en worden onderwijs ondersteunende materialen bekostigd. Tevens wordt een deel van de bijdrage gebruikt voor de aankleding van de klassen tijdens feestelijke gelegenheden, het aanschaffen van cadeautjes voor het sinterklaasfeest, en het verzorgen van hapjes en drankjes tijdens het Oudejaarsdiner en het Talentenfeest. De vrijwillige ouderbijdrage bedraagt €50,- per schooljaar en wordt geïnd via Schoolkassa. Een extra bijdrage van ouders die daartoe in staat zijn, wordt zeer gewaardeerd. Wij willen benadrukken dat leerlingen niet worden uitgesloten van schoolactiviteiten indien de vrijwillige ouderbijdrage niet wordt voldaan.
TSO-bijdrage
Op onze school werken we met een continurooster. Dat betekent dat de leerlingen iedere dag van 08:30 tot 14:30 uur naar school gaan. Deze keuze is bewust gemaakt om een goed evenwicht te creëren tussen onderwijstijd, pauze en werkdruk, voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. Tijdens de lunchpauze eten de leerlingen samen met hun leerkracht in de klas. Aansluitend houden de leerkrachten toezicht op het plein. Omdat leerkrachten wettelijk recht hebben op een eigen pauze, hebben we gezocht naar een oplossing die past bij de behoeften van de leerlingen én het team. Die oplossing hebben we gevonden in het inzetten van theaterdocenten. Rond de pauze krijgen de leerlingen inspirerende theaterlessen van een vakleerkracht. Terwijl zij hun creatieve talenten ontwikkelen, ontstaat er ruimte voor de leerkrachten om hun welverdiende pauze te nemen. Om dit mogelijk te maken, vragen wij ouders om een jaarlijkse, verplichte TSO-bijdrage. Met deze bijdrage financieren we onder andere de inzet van de vakdocenten en de organisatie rondom het overblijven. Zo zorgen we er samen voor dat de schooldag goed is georganiseerd, evenwichtig verloopt én rijk is aan waardevolle ervaringen voor onze leerlingen.
Stichting Leergeld
In Amsterdam is er de mogelijkheid voor iedereen met een kleine beurs om een beroep te doen op Leergeld Amsterdam. Wat verstaat Leergeld onder gezinnen met een kleine beurs? Dit zouden kunnen zijn:
- Ouders die een uitkering ontvangen op grond van de Bijstandswet, de Wet werk en inkomen (WIA) of de Werkloosheidswet
- Werkende ouders met een laag inkomen of zelfstandigen met weinig werk of een laag inkomen
- Ouders met schulden
- Ouders met een Stadspas of Voedselbankpas
- Ongedocumenteerde ouders.
Deze stichting richt zich vooral op voorzieningen die kinderen nodig hebben voor school zoals een laptop, schoolspullen of een fiets om naar school te gaan. Ook kunnen aanvragen worden gedaan voor de voor- en tussenschoolse opvang, bijles en huiswerkbegeleiding. Via de website kunt u een aanvraag doen en mocht u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten voor de TSO, dan kunt u de factuur voor de TSO bijdrage bij hen indienen. Voor meer informatie ga naar www.leergeldamsterdam.nl of bel naar 020-7863896.