Onze basisschool

Cultuurprofielschool Oscar Carré is een openbare basisschool in hartje de Pijp.
De visie van de Oscar Carré

Onze leerlingen krijgen de vaardigheden mee die nodig zijn om vanuit een zelfbewuste houding de samenleving in te gaan. Leerlingen krijgen op de Oscar Carré de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en ontplooien. Dit doen wij doormiddel van onze affiniteit met kunst en cultuur.  Onze leerlingen voelen zich vrij om creatief te zijn en reflecteren met elkaar en op zichzelf om verder te kunnen groeien. Hierbij komen immers de mooiste ontdekkingen tot stand.

 

Onze school

De Oscar Carré is een cultuurprofielschool. Dat betekent dat er naast het reguliere basisonderwijs extra vakken worden gegeven in kunstzinnige culturele vorming. De kunstvakken bieden de leerlingen een andere blik op de wereld. Door kunst en expressie te integreren in het onderwijs hebben de kinderen de mogelijkheid zich zo breed mogelijk te ontplooien en ontwikkelen.
Binnen de school hebben wij verschillende vakleerkrachten zoals een leerkracht beeldende vorming, een leerkracht dans, een leerkracht drama, een leerkracht muziek en een leerkracht gymnastiek.
Hiernaast zullen volgend schooljaar cultuurlessen worden gegeven. De Oscar Carré heeft een exclusief educatief partnerschap met het Stedelijk Museum. Tevens hebben wij warme banden met het Rijksmuseum. Binnen de school hebben wij een administratief medewerker en een conciërge.
We werken met een managementteam van bouwcoördinatoren, intern begeleider en directie.

 

De school volgt het vijf-gelijken-dagen model. Dat betekent dat de kinderen elke dag naar school gaan van 8.30 uur tot 14.20 uur. In de praktijk blijven alle leerlingen op school tussen de pauze. De leerkrachten verzorgen de TSO.

 

De Oscar Carré maakt deel uit van de Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel.