Beeldende vorming
BeVo wordt gegeven door een vakleerkracht, die naast een kunstpedagogische opleiding ook de Pabo heeft gevolgd en werkzaam is bij het Rijksmuseum. Er wordt op een inspirerende manier onderwerpen en thema’s aangeboden, die aansluiten bij de methode Da Vinci, kunstbeschouwing en de leefwereld van de kinderen.
Met verschillende materialen en technieken leren de leerlingen ideeën, gevoelens en ervaringen vorm te geven en beeldend te communiceren. Door kunstbeschouwing, uitstapjes naar musea en tentoonstellingen maken de kinderen kennis met ons culturele erfgoed. De leerlijn van het vak Beeldende vorming volgt de creatieve, motorische en emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Techniek, vaardigheden, functie en betekenis van vormen en materialen sluiten aan bij de ontwikkelingsfase van de kinderen.De context waar binnen gewerkt wordt is betekenisvol en sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen en de methode DaVinci
Dans
Onze leerlingen dansen een half jaar elke week bij een vakleerkracht. Tijdens deze lessen wordt er aangesloten bij de vaardigheden en belevingswereld van de leerlingen. Er wordt zoveel mogelijk verbinding gezocht tussen de thema’s die aan bod komen in de Da Vinci methode, waar in alle klassen mee gewerkt wordt. Een belangrijk aspect van de danslessen is het bewust worden van houding, beweging en expressie. Leerlingen leren hun lichaam op een natuurlijke en veilige manier te verkennen. Omdat niet iedereen zich van nature vrij voelt om te bewegen, is het creëren van een respectvolle en veilige sfeer in de lessen essentieel. Er wordt veel aandacht besteed aan het kijken naar en respecteren van elkaar, zodat ieder kind zich vrij voelt om deel te nemen.
Het mooie aan ons dansonderwijs is dat álle leerlingen meedoen – ongeacht aanleg of eerdere ervaring. Tijdens de lessen wordt niet alleen gewerkt aan dansvaardigheden, maar ook aan belangrijke sociale vaardigheden zoals samenwerken, zelfvertrouwen en jezelf presenteren.
Drama
Wekelijks krijgen de leerlingen een dramales. Tijdens deze lessen staat expressie centraal: leerlingen leren zich op een vrije en creatieve manier uit te drukken via lichaamstaal, stemgebruik, mimiek en spel.
In een veilige en stimulerende leeromgeving werken de kinderen aan belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, luisteren, concentratie en improvisatie. Ze leren hun emoties en ideeën te verwoorden en vorm te geven, zowel individueel als in groepsverband. Daarnaast ontwikkelen zij presentatievaardigheden en zelfvertrouwen door regelmatig op te treden voor elkaar. Ook leren ze wat het betekent om een betrokken en respectvol publiek te zijn.
Drama draagt zo bij aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en ondersteunt vaardigheden die ook in andere vakken en sociale situaties van grote waarde zijn.
Muziek
De school neemt muziekprojecten af van erkende muziekinstellingen als de Muziekschool Amsterdam en het Muziekatelier. Docenten van de Muziekschool Amsterdam geven elke twee weken muziekles aan de groepen 3 t/m 8. Daarnaast maken de leerkrachten gebruik van de door de muziekschool ontwikkelde lessen. De Muziekschool Amsterdam volgt de een leerlijn en sluit aan bij de SLO doelen.